Video: Flanders Ethno groot succes

Met 62 jongeren uit 14 landen en 4 verschillende continenten was Flanders Ethno begin augustus een groot succes. De deelnemers aan dit muziekkamp voor folkmuzikanten uit de hele wereld verzorgden bovendien 3 spetterende concerten: op de zeedijk in Oostende, in Gent en op het Dranouter Festival.


Uit Zweden, Estland, Denemarken, Engeland, Wales, Bulgarije, Roemenië, Armenië, Jordanië, India, Tunesië, Uganda, Argentinië en Vlaanderen kwamen de jongeren dit jaar massaal toegestroomd in Oostende waar Flanders Ethno begin augustus zijn tenten opsloeg. Een week lang leerden de jongeren er elkaars traditionele muziekjes aan. 

Voor Jeugd en Muziek werd een concert gegeven in Gent (zaterdag 7 augustus) en op het Dranouter Festival vloog het dak bijna van de aardig gevulde clubtent: het werden twee memorabele concerten met een geweldige energie en een prachtig repertoire.

In Mondiaal Magazine Mo en op het West-Vlaamse Focus TV verschenen twee mooie reportages over het project. Je kunt ze hieronder bekijken.

Lees het artikel in Mo en bekijk de video van Focus TV.