Winnaars Podium van Muziekmozaïek 2017

Winnaars Podium van Muziekmozaïek 2017

Het Podium van Muziekmozaïek editie 2017 tijdens de Gentse Feesten is intussen al een tijdje afgelopen. In de categorie Jazz, Folk en Bigband werd telkens één band verkozen tot winnaar, voor de wedstrijd Nederlandstalig stoten 3 finalisten door naar de finale van de Nekka-wedstrijd. Alle bands mochten de felicitaties van de jury én feetenburgemeester Christophe Peeters ontvangen!


Dit zijn de winnaars van het Podium van Muziekmozaïek 2017:

 

 Les Voisins (wedstrijd Folk)
Nieuwe Veste Bigband (wedstrijd Bigband)
Loumèn (wedstrijd Jazz)
Neander, The Grassroots Movement & In Een Discotheek 
(halve finale Nekka-wedstrijd)

 

De deskundige jury gaf alle 27 deelnemende bands tips en feedback zodat zij hun muzikale carrière verder kunnen uitbouwen. En deze jury is niet van de minste! Voor Folk bestond deze uit Hans Quaghebeur (voorzitter vzw Muziekmozaïek) en Dirk Van der Speeten (Folkclub ’t Ey), voor Bigband en Jazz Jean-Pierre Severens (Bigband Festival Oostende) en Ivan Valck (dirigent/muzikant). Voor de halve finale van de Nekka-wedstrijd werd de jury samengesteld door Koen Huygebaert (Nekka). De winnaars krijgen enkele mooie optredens aangeboden en aandacht via de kanalen van Muziekmozaïek.

 

Bedankt aan alle bands die 6 dagen lang geweldige concerten gaven op het Luisterplein, alle juryleden met hun luisterend oor en het talrijk opgekomen publiek dat niet alleen van het schitterende weer kwam genieten.

 

Tot volgend jaar! Inschrijven voor het Podium van Muziekmozaïek 2018 kan vanaf maart - april 2018.