Gezocht: folkbands voor Folkexpo

Gezocht: folkbands voor Folkexpo

Wil je graag met je muziekgroep op het podium staan van een folkfestival of club? Schrijf je dan in voor de tweede folkexpo georganiseerd door de Folkfestivalkoepel in samenwerking met het Folkforum en Muziekclub 't Ey. Met wat geluk ben jij een van de groepen die op zondag 19 november in Muziekclub 't Ey mogen spelen voor organisatoren en folkliefhebbers. Dé ideale plek om je muziek aan hen te laten horen.


Jaarlijks bezoeken meer dan 50.000 muziekliefhebbers festivals zoals Gooikoorts, Labadoux, Na Fir Bolg, M'eire Morough, Zilleghem Folk, Folkfestival Ham, Boombalfestival, Maxifolk,... Elk festival voert een eigen programmatie en heeft een eigen uitstraling met muzikanten uit binnen- en buitenland. Folkbands en muzikanten krijgen tijdens de Folkexpo de kans om hun muzikale kunsten te tonen aan een publiek. De showcase is vrij toegankelijk voor folkliefhebbers en organisatoren van folkevents die folkgroepen willen ontdekken. Elke band krijgt 20 minuten om het publiek te overtuigen. Al meer dan 10 jaar werken een aantal zomerse folkfestivals in Vlaanderen samen onder de Folkfestivalkoepel. Met de jaarlijkse folkfestivalkalender, het uitwisselen van ervaring, folk op eenieders agenda prikken en meer folkaandacht in de media krijgen als resultaat.

Inschrijven?
Stuur dan vóór 15 juni een mail naar Rik Couchez met een korte bio, een overzicht van de muzikanten, enkele opnames en een technische fiche. Een jury vanuit de Folkfestivalkopel selecteert in het totaal 6 groepen uit alle inzendingen die op de folkexpo van 19 november om 14.30 uur mogen optreden. Eind augustus worden de geselecteerde bands bekendgemaakt.
 

Een organisatie van de Folkfestivalkoepel in samenwerking met het Folkforum en Muziekclub 't Ey