Line-up Gooikoorts 2017

Line-up Gooikoorts 2017

Ontdek nu de volledige line-up van Gooikoorts 2017 met klinkende namen als Zigo, Kadril 40 jaar, Elanor, De Lange Zangtafel, Kongero, Rannok, Trio Dhoore, Lidija Dokuzović Trio, Coope, Boyes & Simpson, Het Brabants Volksorkest, Molsky's Mountain Drifters, SurLaBouche, Trommelfluit, Snaarmaarwaar 10 Jaar, BellónMaceiras Trio, New Road, MANdolinMAN, Dreamers' Circus, Tsuumi Sound System, Startijenn. Tot Gooikoorts ...


Vrijdag 7 juli

 

De aftrap wordt gegeven door 'Zigo'. Een jong, origineel en vooral energiek quintet! Ze slagen er in een brug te vormen tussen dansmuziek en world-funk-fusion. Groovy Folk Power from Belgium!

 

Vervolgens spitsen we de oren voor een prachtconcert van 'Kadril'. Niet zomaar Kadril maar '40 jaar Kadril'. Is er verder uitleg nodig bij deze groep met wortels in een lange traditie. Ze brengen traditionele muziek met een hedendaags gevoel zoals we het bij Gooikoorts maar al te graag promoten. De eer van dit concert is aan ons!

 

Het bal wordt gespeeld door 'Elanor'. Een vrij jonge groep uit het Gentse met eigen composities en arrangementen die momenteel in een rotvaart de podia afschuimt. Een verschrikkelijk dansbare en vernieuwende brok folkenergie zal de dansschoenen martelen tot het uiterste!

 

Zaterdag 8 juli

 

Met 'De Lange Zangtafel', het prachtige initiatief van Ninoofs volkszanger Rufijn De Decker, openen we de deuren op zaterdag. Wij zorgen voor de voorzangers, jullie zorgen voor de stemmen.

 

'Kongero' uit Zweden mag als eerste groep de concerttent betreden. Four voices, one vision, infinite possibilities. A Capella om 'U' tegen te zeggen.

 

We blijven in Scandinavië met 'Rannok'. Traditionele en hedendaagse folk uit Denemarken op fiddle en piano. “Folk music is simply part of our own history and our tradition and that’s why we play – we have to do it.”

 

'Trio Dhoore' brengt traditionele Vlaamse folk en eigen werk, verstrengeld tot een energiek concept waarvan u op het puntje van uw stoel gaat zitten. Technische uitmuntendheid en zeldzame muzikale kwaliteit in de handen van drie broers.

 

Het 'Lidija Dokuzović Trio' brengt traditionele liederen uit verschillende delen van Kroatië met toch vooral de nadruk op het schiereiland Istrië. Uiteraard gebracht in hun eigen unieke interpretatie.

 

'Coope, Boyes and Simpson'! - What they sing is what they are - en dat doet dit Engels folk trio al 23 jaar met hun creatief gearangeerde en exentrieke vocale harmonie.

 

Onder Het Duveldroomschip staat vervolgens 'Het Brabants Volksorkest'. De vaandeldragers van de Brabantse folk. Het belooft een mooie dansgelegenheid te worden onder ons mooie plekje want ze spelen al bijna 40 jaar de mooiste streekgebonden polka’s, mazurka’s, walsen, schottischen, redova’s, contradansen, jigs, bourrées, andro’s, ...

 

Uit de US hebben we niet meer of niet minder het genoegen 'Molsky's Mountain Drifters' op jullie los te laten. Bruce Molsky is een fiddle legende die zowat met al de groten der aarde al heeft samengewerkt en nu mag hij aantreden op Gooikoorts met zijn nieuwe groep.

 

Tijdens Gooikoorts sluiten we de dagen niet af maar officieel moet er wel iets op de affiche staan. 'SurLaBouche' een frans trio nodigt uit den dans voor een schilderachtige en traditionele 'BalFolk'.

 

Zondag 9 juli

 

Traditiegetrouw starten we op zondag met een prachtige concertmis onder de gewelven van de Sint Niklaaskerk.

 

'Trommelfluit' heeft de eer en het genoegen nadien in vol ornaat het publiek te begeleiden naar het festivalterrein met historische fijfer -en trommelmuziek !

 

'Snaarmaarwaar 10 jaar' geeft de aftrap op zondag. Akoustische powerfolk met mandola, mandoline en gitaar om de dag goed te starten.

 

Heel wat trio's deze editie Gooikoorts. Zo ook 'Bellónmaceiras' uit Gallicië! Hun composities worden vooral gekarakteriseerd door thema's uit de hele wereld met Keltische ingediënten.

 

It's just brilliant stuff wist Cerys Matthews van de BBC Radio te vertellen over de nieuwste CD van 'New Road'. Deze Ierse band brengt traditionals, Appalachian en blues om duimen en vingers aan af te likken.

 

Na twee succesvolle albums keert 'MANdolinMAN' met een derde release terug naar de roots met historische pareltjes uit Vlaams Brabant in een hedendaags en modern jasje. Exotische folkklanken op vier mandolines.

 

'Dreamers' Circus' is het resultaat van een jamsessie tijdens een folkfestival te Kopenhagen. Maar met een folkversie van Mozarts 5e vioolconcert op het repertoire, een award voor beste album en een nominatie als beste componist van het jaar voor één van de bandleden, kunnen we stellen een hoogstaand concert te kunnen aanbieden.

 

Voor de tweede keer tijdens het weekend 'Het Brabants Volksorkest' onder het Duveldroomschip. Hopelijk zijn de dansschoenen nog in vorm!

 

'Tsuumi Sound System' is één van Finland's meest opvallende folkgroepen uit deze eeuw. Energie in overvloed en een excellente combinatie van fiddle muziek met stevige ritme secties laten folkpower vermoeden.

 

We sluiten graag af met een Fest-Noz op zondagavond. Bretoense energie die verplicht om te dansen. Het enorme repertoire van 'Startijenn' nodigt uit ten dans!

 

www.gooikoorts.be
Facebook