Folk on stage 2017

Folk on stage 2017

Tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek van 21 tot 25 augustus kan je zalig genieten van memorabele concerten in een unieke locatie, de Sint-Niklaaskerk. Vier avonden brengen (inter)nationale folkmuzikanten een prachtig optreden. Daarna barst een folkbal met live muziek los tot in de vroege uurtjes. Kom mee feesten op een tovercirkel, jig of polka. En dans met je favoriete partner een intieme wals of mazurka op muziek van hier en verre oorden.


Laat je zeker verrassen door onze ‘artist in residence’: het toonaangevende Scandinavische trio Groupa. De getalenteerde muzikanten, violist Mats Edén, fluitist Jonas Simonson en percussionist Terje Isungset geven daarnaast met veel enthousiasme hun Zweedse en Noorse tradities mee tijdens de stage. Geniet verder van de verfijnde dansbare folk van het Naragonia Quartet en laat je verleiden door de betoverende snaren met Syrische toets van GFVP feat. Elias Bachoura en Shalan Alhamwy. En feest mee tijdens Folk meets Classics, een uniek éénmalig concert van de 50-jarige Academie in Gooik en de Sint-Maartensgilde, waar folk en klassieke muziek elkaar verrassend ontmoeten.

 

Kom erna je benen losgooien op de tonen van de jonge talenten van Katla, AéroKordA en Deya, het trommelfluitende Aghoea!, de frisse klanken uit Poitou van het gevestigde trio Ciac Boum, het accordeongeweld van Duo Le Tron-Claeys en het giga-instantorkest van de stage Gooikestra!

 

Geen zin om je dansschoenen aan te trekken? Hou je instrument dan klaar en speel mee in één van de jamsessies die her en der spontaan ontstaan.

 

Ontdek alle groepen op www.stagegooik.be/folkonstage!