Finale Storm! Contest // 27 oktober

Finale Storm! Contest // 27 oktober

KAAP, JazzLab Series en Muziekmozaïek gaan tijdens de Storm! Contest voor het derde jaar op rij op zoek naar de nieuwe, Belgische jazz-rage van morgen. Wie wordt na Nordmann en SCHNTZL het toptalent en mag rechtstreeks naar de finale van B-Jazz International Contest in maart 2018?


 

Op vrijdag 27 oktober spelen Thunderblender, Donder en H A S T om de knikkers in De Werf in Brugge. Welluidende namen, en de muziek doet dat ook.

 

THUNDERBLENDER

Thunderblender zou de naam kunnen zijn van een Noorse metalband, maar het is een jazztrio geleid door de in Brussel woonachtige Ier Sam Comerford (Toots Thielemans Award 2015). Samen met zijn soulmates Hendrik Lasure (SCHNTZL,...) en Jens Bouttery (Jef Neve trio,...) combineert hij avontuurlijke impro met composities geïnspireerd door Tim Berne, Henry Threadgill en Ellery Eskelin.

Sam Comerford (tenor- en bassaxofoon), Hendrik Lasure (piano), Jens Bouttery (drums)

DONDER

Donder is een jong, nieuw pianotrio dat een grandioos talent herbergt. De drie jonge muzikanten willen hun eigen verbeelding vertalen naar een unieke sound en zo de luisteraar meenemen op een cinematografische trip naar een ideale wereld. Dit doen ze door verschillende lagen en atmosferen te combineren met hypnotiserende ritmes.

Harrison Steingueldoir (piano), Casper Van De Velde (drums), Stan Callewaert (contrabas)

H A S T

H A S T werkt rond één simpel idee: de eclectische smaak van deze muzikaal gelijkgestemden combineren in een duidelijke muzikale visie. Hun sound verkent extreme dynamieken, verbluffende eenvoud en alles daartussenin. Minimale soundscapes versmelten met noise elementen, als een unieke mengeling tussen een Mondriaan en een Pollock.

Rob Banken (altsax), Artan Buleshkaj (gitaar), Roeland Celis (gitaar), Cyrille Obermüller (contrabas), Elias Devoldere (drums)

 

Facebookevenement