Feest van de Folk in het Heuvelland

Feest van de Folk in het Heuvelland

Het startmoment van het Feest van de Folk vindt plaats in het Heuvelland en is dit jaar een heel weekend (28 en 29 april). Muziek wordt gecombineerd met een stuk lokale geschiedenis, natuurbeleving en recreatie.  De start van het Feest van de Folk maakt deel uit van het totaalproject ‘De Kemmelberg Uitgepakt, een getuigenis van een heuvel via muziek, geschiedenis en natuur.’ Muziekcentrum Dranouter neemt de artistieke coördinatie van dit project in handen.

 


De geschiedenis van het heuvelland vormt de basis van een theaterwandeling die tijdens het weekend wordt georganiseerd. De verschillende mijlpalen worden tot leven gebracht door acteurs. De levendige scenes worden ondersteund door muziek gebracht door de leerlingen van de afdeling volksmuziek en klassieke muziek van de Academie van Ieper. Voor deze wandelingen moet je vooraf inschrijven via de toeristische dienst van het Heuvelland.  

 

Daarnaast zal er op zowel zaterdag als zondag en dit telkens vanaf 13u30 tot 18u op verschillende plaatsen in en rond als op een apart podium op de top van de Kemmelberg live muziek worden gebracht. Schotse doedelzak, nyckelharpa ensembles, Keltische traditionele muziek, singersongwriters, gypsy jazz, experimentele folk, jong als minder jong talent… het passeert die twee dagen allemaal. In totaal zullen er, naast de leerlingen van de academie, meer dan twintig bands of artiesten hun ding doen. 

 

Het onthaal en startpunt voor alle activiteiten van dat weekend vindt plaats aan de Commandobunker. Deze is gelegen op de flank van de heuvel. Daar kan je zowel op zaterdag als op zondag vanaf 13u en dit tot 18u terecht voor alle info over het programma en de plaatsen waar de verschillende muzikanten zullen spelen. Alles van het dagprogramma is op wandelafstand te beleven. 

 

Op zaterdag 28 april om 19u30 vindt het officiële startbal voor het Feest van de Folk plaats en dit in de kerk van Dranouter. Het bal start met een workshop gemeenschapsdansen gegeven door de ervaren lesgevers van het Muziekcentrum Dranouter. Vanaf 20u30 speelt het balorkest van de volksmuziek afdeling van dé Academie Ieper en daarna een delegatie van het Gooikestra de beste baltunes en kan je dansen tussen de kerkpilaren tot 23u30. Ook aan het bal kan je dankzij de gemeente Heuvelland gratis deelnemen. 

 

Op de site van toerisme Heuvelland (www.toerismeheuvelland.be ) kan je vanaf begin maart alle info vinden van het totaalproject, als ook de volledige line-up van alle bands, inschrijven voor de theaterwandelingen als logies mogelijkheden in de regio. Wil je als vrijwilliger meewerken aan dit evenement, dan kan je contact opnemen met Muziekcentrum Dranouter via steven@dranoutercentrum.be