Oproep Feest van de Folk in het Heuvelland

Oproep Feest van de Folk in het Heuvelland

Op 28 en 29 april 2018 vindt de opening van het Feest van de Folk plaats in het Heuvelland. Tijdens dat weekend ontdek je niet alleen muziek, maar kom je meer te weten over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Wil je graag meedoen, lees dan zeker verder.


Overdag zal er op verschillende plaatsen op en rond de Kemmelberg een combinatie van muziek, toneel en geschiedenis te zien zijn. Muzikaal zal een mix van jong rootstalent, gevestigde folkies en alles ertussen hun ding doen op de flanken van de bekendste heuvel van de Westhoek. Op zaterdag 28 april eindigen we de dag met een groot bal musette in de kerk van Dranouter.

De organisatie van dit weekend ligt in de handen van Muziekcentrum Dranouter en dit in opdracht van de Gemeente Heuvelland en in samenwerking met o.a Muziekmozaïek. Dit openingsfeest maakt onderdeel uit van een groter koepelproject die de Slag om Kemmel cultureel wil herdenken. In april 1918, bijna honderd jaar geleden was de Kemmelberg een frontzone tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een militair slagveld met duizenden doden maar ook een ramp voor de lokale bevolking en het unieke landschap. Naast de vele muziekensembles, zal het publiek ook korte historische evocaties te zien krijgen die dit dieptepunt uit de lokale geschiedenis van de regio zullen uitbeelden. Dit allemaal in het indrukwekkende landschap van het Heuvelland. Een uniek project, waar jij ook deel van kan uitmaken!

Interesse om mee te werken als individuele muzikant of met je band of als vrijwilliger? Meer info of stel je meteen kandidaat via steven@dranoutercentrum.be en dit liefst voor 15 januari 2018.