Stagiair(e) gezocht!

Stagiair(e) gezocht!

Wil je graag ervaring opdoen in de culturele sector? En ben je gebeten door folkmuziek? Muziekmozaïek is op zoek naar enthousiaste stagiair(e)s om concreet mee te werken aan het festival Gooikoorts en de Stage voor Traditionele Volksmuziek!


 

 

Vzw Muziekmozaïek Folk & Jazz is het aanspreekpunt voor iedere muzikant en muziekliefhebber binnen alle (sub)genres van Folk en Jazz. Muziekmozaïek stimuleert vooral ontdekking, creativiteit en artistieke ontplooiing en organiseert tal van festivals, workshops, wedstrijden en brengt twee tijdschriften uit. Als stagiair kom je terecht in een gedreven klein team en kan je een kijkje nemen achter de schermen van één van de amateurkunstenorganisaties in Vlaanderen.

 

1. Stage mee uitwerken Gooikoorts

 

Gooikoorts is een internationaal volksmuziekfestival dat ieder jaar muziek brengt op het raakvlak van traditionele en vernieuwende volksmuziek. De organisatie zorgt voor een kwalitatief sterk programma maar streeft ook naar gezelligheid en een aangename sfeer. De nadruk ligt zowel op jong aanstormend talent als op gevestigde waarden uit het binnen -en buitenland. 

 

 

Functie:
Gooikoorts, onder het bestuur van Muziekmozaïek, is op zoek naar een enthousiaste student(e) die samen met het kernbestuur meehelpt met de uitwerking van het Gooikoortsfestival (6 tot 8 juli 2018). Dit kan zowel promotie als communicatie, planning, logistiek, werken met vrijwilligers, uitwerken workshops, instrumentenbouwersmarkt, verslagen maken,... omvatten. Kortom: je komt in aanraking met alle aspecten van de organisatie van een festival.

Profiel:

Het is heel belangrijk dat je zelfstandig kan werken. Begeleiding is er, maar mogelijks help je soms mee in Gooik, Asse,.. of van thuis uit. Grote verantwoordelijkheidszin hebben en initiatief kunnen nemen zijn heel belangrijk. Uiteraard goed kunnen werken met algemene software en op de hoogte zijn van de nieuwtjes binnen sociale media ed. zijn een pluspunt.

 

Aanbod:

Je kan meewerken aan de opbouw van een uniek internationaal volksmuziekfestival en zo ervaring doen op allerlei vlakken binnen het organiseren van een festival.  Het zou fijn zijn indien je er tijdens het festival zelf kan bijzijn, dan kan je de vruchten plukken van al je werk.  Stageplaats is (af te spreken) mogelijk deels in Gooik, deels in Asse en deels thuiswerk.  Alles binnen de periode van januari tot en met eind mei 2018 is mogelijk (duur en periode zijn bespreekbaar afhankelijk van je stagevereisten).

 

Ben jij de persoon die we zoeken? Neem dan contact op via ilse.coppieters@muzmoz.be. Je kan ook altijd bellen voor meer informatie op 0486530135. Informatie over het festival zelf op www.gooikoorts.be.

 

 

2. Stage onderzoek, digitalisatie & uitbreiding archief 40 jaar Stage voor Traditionele Volksmuziek

 

De Stage voor Traditionele Volksmuziek is in 2018 aan zijn 40ste editie toe. Op het einde van de zomer verblijven jaarlijks ongeveer 400 muzikanten in Gooik om hun eerste stappen in de folk te zetten of zich er helemaal in te verdiepen. Het is de grootste folkstage die in Vlaanderen georganiseerd wordt en kent een lange geschiedenis. Naar aanleiding van 40 jaar willen we onze archieven induiken en alles wat over de jaren heen verschenen is over de Stage verzamelen en in kaart brengen. Als stagiair kan je je steentje bijdragen door alle foto's, affiches, beeldmateriaal en opnames te digitaliseren vanuit verschillende media (cd, dia, foto, videocassette) en het archief verder aanvullen via externe bronnen. Van daaruit kan je de geschiedenis van de stage in kaart brengen in de vorm van een historisch overzicht, selectie van foto's en video's door de jaren heen, interessante anekdotes en weetjes. Deze informatie zal online gepubliceerd worden op de website en offline in het Folkmagazine en tijdens de 40ste Stage van 21 tot 25 augustus 2018.

 

Profiel:

  • je kan nauwgezet en punctueel werken
  • je gaat graag zelfstandig aan de slag
  • je hebt een vlotte pen
  • je kan goed overweg met Word en Excel, kennis van Photoshop is een pluspunt
  • je hebt affiniteit met folkmuziek

 

Aanbod:

Je komt terecht in een klein team en leert de organisatie van binnenuit kennen. Je krijgt de vrijheid om het onderzoek op je eigen tempo uit te werken en zelf ideeën of onderzoekspistes naar voren te brengen. Het archief bevindt zich op ons kantoor in Gooik (Vlaams-Brabant), maar er is ook mogelijkheid tot thuiswerk. Idealiter kom je 1 à 2 dagen in de week naar Gooik in de periode tussen december 2017 - april 2018 (duur en periode zijn bespreekbaar afhankelijk van je stagevereisten).

 

Ben jij de persoon die we zoeken? Neem dan zeker contact op via lise.smolders@muzmoz.be.