Leer hakkebord spelen!

Leer hakkebord spelen!

Fan van hakkebord? In Muziekclub 't Ey kan je niet allen op de hakkeborddag op 4 feburari komen tokkelen, maar ook enkele zaterdagen vanaf 10 maart! Zowel volledige leken als beginners kunnen les volgen bij Pieter Blondelle. Een unieke kans!


 

 

 

 

 

 

Pieter Blondelle organiseert samen met Muziekmozaïek in Muziekclub 't Ey een kortlopende cursus voor beginners en gevorderde beginners. De cursus loopt over 7 zaterdagvoormiddagen van 9 - 10.15 uur voor beginners en van 10.45 - 12 uur voor gevorderde beginners. Je krijgt les van Pieter Blondelle!

  • 10 en 24 maart
  • 14 en 28 april
  • 12 mei
  • 16 en 23 juni

Het hakkebord is een type psalterium met een trapeziumvormige klankkast. Het wordt bespeeld door met hamertjes op de snaren te slaan. Het instrument krijgt een hele verscheidenheid aan namen: dulcimer, hammered dulcimer, dowcemere, dulcimor, dulcimur, doucemelle, doulcemelle, dolcimela, dolcema, allemaal afgeleiden van dulce melos, Grieks voor zoete klank. Hier en daar hoor je ook de naam’ tympanon’. Het instrument dat wij bespelen verschilt erg van het “hackbrett”, de piano- dulcimer of de santur, die een heel andere stemming hebben.


Deelnamekosten: € 100

Voorwaarde: over een hakkebord beschikken in kwintstemming (Er zijn 5 huurinstrumenten beschikbaar, huur € 40 voor de hele cursusperiode)

 

Wil je meer informatie of je inschrijven?

Mail naar Pieter.Blondelle@skynet.be

tel: 0477 58 56 41