Muziekmozaïek

Muziekmozaïek, begaan met folk en jazz!

Vzw Muziekmozaïek Folk & Jazz is in Vlaanderen en Brussel hét aanspreek- en steunpunt voor al wie, in groepsverband of individueel, bezig is met folk en/of jazz. Van folkrock tot bigband, van wereldmuziek tot jazz, van traditionele volksmuziek tot blues: met al die uitingen van levende rootsmuziek is Muziekmozaïek begaan.


Muziekmozaïek, gevestigd in het Pajotse Gooik, is in 2001 ontstaan uit de fusie van de Volksmuziekfederatie (en het pionierswerk van huidig gedelegeerd bestuurder Herman Dewit van ’t Kliekske) en Jazz Vlaanderen. Vandaag is ze een van de 9 door de Vlaamse Gemeenschap erkende landelijke Amateurkunstenorganisaties, verenigd in het Forum voor Amateurkunsten.

Muziekmozaïek helpt in de eerste plaats groepen en muzikanten, om hun muziek op een hoger niveau te tillen. Dat kan bijvoorbeeld door kwaliteitsbevorderende begeleidingen op maat, door workshops en stages. Maar ook door advies en hulp te bieden bij minder muzikale taken zoals promotie of zakelijke kwesties als auteursrechten.


Activiteiten opzetten
Maar Muziekmozaïek publiceert en verkoopt ook cd’s, boeken en tijdschriften én zet heel wat activiteiten op het getouw.
Ooit al van Feest van de Folk gehoord? Van het internationale jeugdproject Ethno Flanders? Van Gooikoorts, misschien? Van het Driekoningenbal? Of van de Stage voor Traditionele Volksmuziek, gekoppeld aan het InstrumentiVal? Stuk voor stuk Muziekmozaïek-evenementen waaraan elke folkliefhebber zijn hartje kan ophalen.

Misschien doet ook de Jazzacademie een belletje rinkelen, met lessen in Jezus-Eik en Maaseik? Of de internationale wedstrijd rond het festival Jazz Hoeilaart? Ook daar tekent Muziekmozaïek voor. En dan hebben we nog niets gezegd over de verschillende concertjes waarmee Muziekmozaïek de folk- en jazzkalender kruidt.
 
En…
En dan hebben we nog ons leerrijke Volksinstrumentenmuseum in De Cam in Gooik, met geanimeerde rondleidingen. Of de driemaandelijkse tijdschriften Folk! en Jazzmozaïek, voor iedereen die de folk- respectievelijk jazzwereld op de voet wil volgen.

Muziekmozaïek heeft dus heel wat te bieden!