Ons huis

Huis van de Levende Traditie

Sinds 2004 heeft vzw Muziekmozaïek een geheel eigen stek gevonden in de Wijngaardstraat 5 in Gooik.

In dit Huis van de Levende Traditie willen we niet alleen aandacht besteden aan alle mogelijk vormen van traditionele (folk- en jazz-) muziek maar ook aan andere vormen van traditionele kunst: aan projecten en informatie rond traditionele taal, ambachten en gastronomie, bijvoorbeeld.

Volksmuziek vanuit heel Vlaanderen inventariseren we in dit Huis van de Levende Traditie. Dankzij Pajottenland+, ontstaan in het raam van een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, kunnen we hier elk jaar een paar jonge mensen een tijdje aan het werk zetten om veel oude muziek te inventariseren en digitaliseren.

Voor literatuur, gastronomie, kunst en folklore beperken we ons tot het Pajottenland. Het is niet de bedoeling om hierrond een uitgebreide bibliotheek aan te leggen, wel om een basispakket rond dialect of gastronomie samen te stellen.

Kleine groepen
Het Huis van de Levende Traditie is niet bedoeld voor massatoerisme, wel voor kleine groepen of individuele bezoekers die er een kijkje kunnen komen nemen. Het Volksinstrumentenmuseum in gemeenschapscentrum De Cam blijft ons uithangbord voor grotere groepen.

Ruimte zat
De woning van Muziekmozaïek telt naast de bibliotheek en de kantoren ook nog een vergaderlokaal, een volksmuziekkamer, een jazzkamer en een grote zolder. Deze ruimtes laten ons toe om in eigen huis allerhande cursussen, sessies en bijeenkomsten te organiseren voor zo’n dertig geïnteresseerden.

Bekijk hier een wegwijzer naar ons huis.vzw Muziekmozaïek Folk & Jazz

Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik
Tel: 02 532 28 38
info@muzmoz.be

Openingsuren: van maandag t/m donderdag van 10u tot 12u en van 14u tot 16u,
op vrijdag van 10 tot 12u en van 14 tot 15u
. Gelieve echter altijd voordat je langskomt een afspraak te maken want soms is er geen permanentie.