Instrumentenmuseum

Oude muziek weer tot leven gebracht

Ben je gefascineerd door het ontstaan en de werkwijze van (oude) volksmuziekinstrumenten zoals een hommel, draailier of klompviool? Dan is een bezoekje aan ons Volksinstrumentenmuseum in Gooik zeker de moeite waard.
 

Waardevolle instrumenten, prenten en archiefstukken geven al hun geheimen prijs in ons Volksinstrumentenmuseum: een verzameling die door Herman Dewit en Rosita Tahon na jarenlang veldwerk werd samengesteld en dankzij het gemeentebestuur van Gooik een plaatsje heeft gevonden in gemeenschapscentrum De Cam, boven het volkscafé.

 

Algemeen

Het Volksinstrumentenmuseum is individueel te bezoeken, maar we raden je ten zeerste een groepsrondleiding aan. Zo'n rondleiding wordt verzorgd door opgeleide animatoren. Dat zijn gemotiveerde muzikanten die een uitgebreide demonstratie geven van de instrumenten die in het museum te bekijken zijn.

Duur van de rondleidingen

  • Een rondleiding in het Volksinstrumentenmuseum duurt 1 uur
  • Een rondleiding in de geuzestekerij door onze animator duurt 15 min
  • Een volledige rondleiding in de aanpalende geuzestekerij door de brouwer, inclusief degustaties, duurt ongeveer drie kwartier, prijs op aanvraag (door de groep zelf af te spreken met brouwer Karel Goddeau, 0476 81 68 06)
  • De oude caféspelen in het volkscafé (onder het museum) zijn individueel en gratis uit te proberen (duur zelf te bepalen in samenspraak met het volkscafé)

Het museum en volkscafé zijn gesloten op maandag en dinsdag, maar kan op vraag geopend worden. Gelieve het café zelf op de hoogte te brengen van je komst indien je ook aan hun een bezoek wil brengen, www.decam.be


Praktisch
Waar: GC De Cam, Dorpsstraat 67, 1755 Gooik
Wanneer: Elke dag (behalve maandag en dinsdag) van 10 tot 18u of op afspraak
Prijs: Individueel bezoek is gratis. Een geanimeerde rondleiding voor groepen (max. 25 personen) kost € 50 per uur, ter plaatse te betalen aan de animator volgens de kleine vergoedingsregel. Voor twee opeenvolgende rondleidingen (zelfde organisatie) betaalt men € 75.
Info: Groepsbezoek aan te vragen via Muziekmozaïek, 02 532 28 38 (enkel maandag tot donderdag 10u-12u en 14u-16u, vrijdag gesloten), patrick.clerens@muzmoz.be
Dankzij de medewerking van