Driekoningenbal

Kom dansen en klinken op het nieuwe jaar in Gooik! Op zaterdag 7 januari 2017 barst het driekoningenbal los op de energieke live muziek van de gigafolkband Gooikestra en het trommelfluitende Aghoea!. Poets alvast je schoenen om te swingen op de dansvloer tot in de vroege uurtjes. 

 

Gooikestra is een wisselende groep enthousiaste muzikanten die plezier vinden in het samen musiceren en elkaar ontmoetten tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek in Gooik. Daar werken ze elke zomer vijf dagen lang intensief aan een uniek repertoire om dan de laatste avond een stomend bal te spelen. Omdat de goesting veel te groot is, beslisten ze om samen verder te spelen en zich ook op andere balpodia te begeven. Voor de tweede keer geven ze het beste van zichzelf op het driekoningenbal, ambiance gegarandeerd!

 

© Pasquello

filmpje

 

 

Aghoea!, zo klinkt de frisse balformatie van Trommelfluit. Een tiental muzikanten wisselen tijdelijk hun trommel en fluit in voor tal van andere instrumenten en spelen speciaal voor u ten dans. Ervaring genoeg met muzikanten uit groepen als Kadril, WÖR, het Brabants Volksorkest, Follia!, De Garre van Kornee, Klakkebusse, Queens of Baba, Surpluz, ’t Kliekske en Twalseree. Aghoea! speelt folkbals over heel Vlaanderen in aanloop van het internationale World Fife & Drum Festival 2017 in september. En of dat gaat knallen op het driekoningenbal, Aghoea!

 

 

website
facebookpagina

 

Opwarmen kan eerst met de folksamenspelgroep van de Academie MWD Gooik onder leiding van Birgit Bornauw, ideaal voor de vroege vogels!

 

 

zaterdag 7 januari 2017 vanaf 20 uur
zaal Edele Brabant, Strijlandstraat 59 in Gooik
toegang € 7 ADD
deuren open vanaf 19.30 uur
meer info via info@muzmoz.be

 

 

Wil je graag meehelpen als vrijwilliger? Schrijf je dan in via het online inschrijvingsformulier. In ruil krijg je gratis toegang, de nodige drank en natuurlijk onze eeuwige dank!

 

 
  

Het driekoningenbal wordt al meer dan dertig jaar rond 6 januari georganiseerd. Op ons podium stonden al klinkende namen als Variomatic, Samuz (muziekacademie Gooik), Trio Dhoore, EmBRUN, Het Brabants Volksorkest, Kadril, AedO, Limbrant, Gooikestra, Onirim, A Râse dè Têre, Broes, Twalseree, Snaarmaarwaar, De Garre van Kornee, Hot Griselda, Fontanel, Peut-être Demain, Klakkebusse, Follia!, Lebocha, Amorroma, Ashels, Madingma, A Banda, 't Kliekske,...