Documentatie

Van liedboeken tot veldopnames

Ben je voor je muziekgroep op zoek naar partituren, leuke liedteksten of interessante cd's? Moet je voor je eindwerk de ontstaansgeschiedenis van de rommelpot onderzoeken? Of wil je weten hoe de balfolkwereld in Vlaanderen er 50 jaar geleden uitzag? Dat kan allemaal in het documentatiecentrum van Muziekmozaïek dat voortaan ook online doorzoekbaar is.


Je ontdekt de boeiende geschiedenis van de folk in ons documentatiecentrum. Verder vind je er ook partituren en zelfs cd’s of vliegende blaadjes van oude marktzangers terug. Gewoon uit interesse eens komen snuisteren, mag uiteraard ook!

Het volledige archief is sinds eind 2009 ook online doorzoekbaar. Klik daarvoor hier.

Echter: Muziekmozaïek verzamelt niet alleen maar geeft ook zelf publicaties uit. Klik hier voor een overzicht.

      

Vrijwilligers gezocht!
Hou jij ervan om te snuffelen in oude muziekboeken, liedbladen, partituren en unieke opnames? Dan zijn wij op zoek naar jou! Muziekmozaïek vzw is immers haar documentatiecentrum verder aan het uitbouwen. De boeken en andere waardevolle documenten zijn al gerangschikt volgens genre en onderwerp, maar een deel van onze collectie moet nog worden ingegeven in ons digitaal bibliotheeksysteem. Daarom zijn we op zoek naar verschillende vrijwillige medewerkers die ons in hun vrije uurtjes willen helpen.

Heb je nog vragen? Geef gerust een seintje of kom eens langs.


Praktisch
Wat: Meer dan 2.393 boeken en tijdschriften, 1758 cd’s & lp's, 1.663 vliegende blaadjes, 35 dvd’s en 60 liedboeken
Waar: Muziekmozaïek, Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik
Wanneer: Tijdens de kantoorure op afspraak te raadplegen (open maandag tot donderdag van 8.30u tot 17u en vrijdag tot 15u)
Info: Maak een afspraak op 02 532 28 38 of mail naar info@muzmoz.be