Redactie

Vanaf 12 december Folk

Goe Vollek! hét folktijdschrift in Vlaanderen groeide sinds zijn bestaan uit van een driemaandelijks informatiebladje voor muziek, zang en dans tot het enige echte volksmuziekblad van Vlaanderen met een oplage van meer dan 3.500 exemplaren.


In 2012 was het tijd voor verandering en besloot Muziekmozaïek zowel naar titel als naar inhoud toe Goe Vollek! volledig te vernieuwen. Vanaf 12 december 2012 kon je dan ook het nieuwe Folk magazine bewonderen.

Pioniers
In januari 1987 verscheen het allereerste nummer van Goe Vollek!. Pioniers als Hubert Boone, Wim Bosmans, Dree Peremans, Herman Dewit (foto) en Renaat Van Craenenbroeck waren er van in het begin bij. In 2002 werd overgeschakeld op een groter (A4) formaat en eind 2006 zag een nieuwe lay-out het daglicht. Bij het begin van de 20ste jaargang in 2007 deed vierkleurendruk zijn intrede in Goe Vollek!  Maar... 2012 werd het jaar van de grote veranderingen. Muziekmozaïek wilde haar vernieuwing, verjonging en verruiming ook overbrengen naar haar tijdschrift toe. Het Folk tijdschrift werd geboren... eind december 2012.

Hoofdredacteur: Steven Vanderaspoilden
Redactie: Ilse Coppieters, Walter Evenepoel, Bart Vanoutrive
Coördinatie: Ilse Coppieters
Fotograaf: Bart Denolf
Vormgeving: Brigid Sullivan

Heb je ook af en toe de schrijfkriebels in je bloed en ben je gepassioneerd door folk? Laat het ons weten, want meer Schrijvend Vollek is altijd welkom. Folk wil immers het referentieblad zijn en blijven voor de folkliefhebber in Vlaanderen en daarbuiten.


Redactie
Muziekmozaïek vzw, Wijngaardstraat 5, 1755 Gooik
Tel. 02 532 28 38 - ilse.coppieters@muzmoz.be