Pas verschenen

Pagina's: << 1 2 3 >>

10/10/2016Jubileumboek Brosella


Jubileumboek Brosella

Dit boek wil in de eerste plaats een mooie herinnering zijn aan veertig jaar Brosella. 


30/03/2015Uit De Wolken Geplukt


Uit De Wolken Geplukt

Jan Alexander Stryckers, die we kennen o.a. als deelnemer aan de Stage Gooik en Het Zevende Genot heeft een paar weken geleden zijn eerste deuntjesboek 'Uit de wolken geplukt' uitgebracht.


09/03/2011Nieuwe uitgave: het Moezelboek


Nieuwe uitgave: het Moezelboek

Doedelzakspelers, maar ook hommel-, draailier-, hakkebord of trekzakspelers zullen blij zijn te vernemen dat het Moezelboek uitgebracht is. Het Moezelboek bevat een selectie van honderden melodieën uit Vlaamse handschriften en liedboeken.

 


24/06/2010Cd: Contemporary Folk 2010


Cd: Contemporary Folk 2010

Muziekcentrum Vlaanderen en Muziekmozaiek hebben een promotie-cd uitgebracht met actuele folk uit Vlaanderen.


22/06/2010Tijdschrift: Jazzmozaïek en zomerfestivals


Tijdschrift: Jazzmozaïek en zomerfestivals

Het zomernummer van Jazzmozaïek staat boordevol informatie over jazzfestivals. Opmerkelijk is dat, naast de grote internationale sterren, veel podia ruimte geven aan jazzmuzikanten van eigen bodem.


07/06/2010Tijdschrift: Goe Vollek! en kinderen in de folk


Tijdschrift: Goe Vollek! en kinderen in de folk

Het nieuwste nummer van het folkmagazine Goe Vollek!, dat nog net voor de zomervakantie verschijnt, heeft als thema: kinderen in de folk, met interviews met Arno Molenschot en voormalige folk-kindsterren als Stefan Timmermans en Jorunn Bauweraerts.


23/03/2010Tijdschrift: Goe Vollek! en het accordeon


Tijdschrift: Goe Vollek! en het accordeon

Het nieuwste nummer van het folkmagazine Goe Vollek!, dat nog net voor de paasvakantie verschijnt, heeft als thema: het accordeon. Met o.a. interviews met Elke De Meester, Sus Cavo en Les Boîtes. Maar ook alles over Folk in Leuven op zaterdag 17 april én alles over de Stage voor Traditionele Volksmuziek.


15/12/2009Tijdschrift: Goe Vollek! en de (amateur)muzikant


Tijdschrift: Goe Vollek! en de (amateur)muzikant

Het nieuwste nummer van het folkmagazine Goe Vollek!, dat nog net voor de kerstvakantie verschijnt, heeft als thema: de (amateur)muzikant. Met o.a. een interviews met  Thomas Hoste en Wim Poesen en de resultaten van een grootscheepse enquête naar het profiel van de amateur-folkmuzikant.


07/12/2009Artikel: Gent eist muzikale straatmuzikanten


Artikel: Gent eist muzikale straatmuzikanten

Straatmuzikanten die in Gent willen optreden, moeten behoorlijk kunnen spelen én meer dan één nummer op hun repertoire hebben. Dat staat in de nieuwe regels die de stad Gent vanaf volgend jaar wil opleggen.


03/12/2009Video en artikel: doctoraat over doedelzak


Jean-Pierre Van Hees, docent barokmusette aan het Lemmensinstituut in Leuven, wordt in januari de allereerste doctor in de doedelzak. In een artikel in Het Nieuwsblad en een nieuwsuitzending op VTM zegt Van Hees vooral opgetogen te zijn dat het instrument daardoor weer ernstig wordt genomen.