Ghent Youth Jazz Orchestra

Muziekmozaiek Folk & Jazz en Jeugd en Muziek Gent startten in januari 2012 een bigband-project voor een periode van 3 jaar.  Deze bigband met jonge en veelbelovende jazzmusici tot maximum 27 jaar (bij inschrijving) zal 2 projecten per jaar uitwerken. In vijf à zes repetitiedagen/lessen/klassen zullen zij werken naar een concert(reeks) toe (op termijn met gerenommeerde dirigenten). Voor elke projectperiode (paas- en herfstvakantie) nodigen we een andere dirigent uit.

Ghent Youth Jazz Orchestra

Ghent Youth Jazz Orchestra: GYJO

Het samenstellen van deze groep jonge musici leggen we in handen van een artistieke commissie, die doorheen de drie jaren de band nauw zal volgen. De commissie is samengesteld uit afgevaardigden van de 3 Gentse academies, met name: Eef Van Acker van De Kunstbrug, Johan Sabbe van AMWD Pantha Rei, Peter Delannoy van de Academie voor Podiumkunsten en Maarten Weyler van het Conservatorium van Gent.  De artistieke leiding is in handen van Filip Verneert (Directeur Muziekmozaïek).

De vorige projecten hadden we reeds de kans om te werken met Bert Joris, Richard Rouselet, Ivan Valck, Peter Vermeersch en Ilja Reijngoud. Als afsluiter gaan we dit jaar in augustus naar Japan!

 

 

TROMPETTEN: Ruben Raveel, Robbe Lattré, Cedric De lat, Sofiane Mouelhi

TROMBONES: Els Verbruggen, Jonathan Ackaert, Nabou Claerhout, Tobias Storme

SAXEN: Bram Leenaert, Stijn De Raes, Warre Van de Putte , Jaron Wittewrongel, Egor Doubay, Jasper De Greve

ZANG: Evelien De Jaeger

GITAAR: Artan Buleshkai

BAS: Emile Van Hellputte

PIANO: Harrison Steingueldoir

DRUMS: Matthias Vercammen