Publicaties
Lees het tijdschrift Folk of snuister door onze boeken
Lees het tijdschrift Folk of snuister door onze boeken
Folk ademt folkmuziek in al zijn facetten. Het bied een kleurrijke waaier aan sterke interviews, boeiende reportages, veelzijdige artikels en recensies van de jongste lichting folkcd’s. Vanuit de Lage Landen tasten we de grenzen verder af, zo ook met andere genres. Folk in de brede zin dus, met plaats voor vernieuwing zonder de traditie uit het oog te verliezen. Het magazine laat een veelzijdig publiek, jong en minder jong, muzikanten en luisteraars ontdekken, ook wie helemaal niet thuis is in de folkwereld. Een tijdschrift dat 4 keer per jaar verschijnt, brengt geen nieuws heet van de naald. Het mikt op belevenis en service. Om op muziek te ontdekken, om naar te luisteren, om zelf te spelen!
Sinds 1987 groeide Goe Vollek! uit van een driemaandelijks informatieblad voor muziek, zang en dans tot het enige echte folktijdschrift in Vlaanderen. In 2012 was het tijd voor vernieuwing en verjonging met een nieuwe stijl én naam: Folk. Ondanks dat we nog steeds blijven investeren in een papieren versie, houden we de impact op het milieu zo laag mogelijk. Elk exemplaar wordt CO² neutraal gedrukt op FSC gecertificeerd papier en verzonden onder ecofolie.
Meer info?
Op zoek naar een didactiek van de folk? In de unieke publicatie brengen redacteurs Filip Verneert en Thomas De Baets de authentieke vakdidactiek voor de folkmuziek in kaart, samen met ervaringsdeskundigen vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven. Hun boek sluit daarmee aan bij de internationale interesse in popular music pedagogies. Het is een wonderlijke ontdekkingsreis van onderzoeksartikels naar persoonlijke verhalen, tips & tricks voor de lespraktijk, in beeld gebracht met prachtige tekeningen van Herman Dewit.
Deze gastauteurs schreven mee: Wouter Berlaen, Birgit Bornauw, Ana Čorić, Bart De Cock, Leen Devyver, Lander Frans, Elisabeth Fraeyman, Évelyne Girardon, Pär Moberg, Allan Skrobe, Katrien Van Craenenbroeck, Pieterjan Van Kerckhoven, Marieke Van Ransbeeck, Hans Quaghebeur en Dree Peremans.
Wat als je meer in je kot moet blijven dan je eigenlijk lief is? Dan is er meer tijd voor muziek. Toen in het voorjaar de culturele sector op slot ging, schakelde Muziekmozaïek snel om een aantal ‘initiatieven voor folk- en jazzmuzikanten in gekke tijden’ te lanceren. Onder het motto Het Kot is van Ons!, een knipoog naar ‘de koers is van ons’. Daar hoorde ook een compositieopdracht bij om muzikanten uit hun kot te lokken. 39 muzikanten schreven hun lockdowntune. De partituren zijn nu gebundeld in een mooie uitgave en kunnen niet wachten om door jou gespeeld te worden. Leuke extra: elke muzikant geeft een woordje uitleg over het nummer. Speel ze, arrangeer ze, maak ze je eigen en deel ze met anderen!
Meer dan 111 nieuwe folkmelodieën voor alle instrumenten is het resultaat van ruim 20 jaar folkmelodieën componeren. Auteur Kim Delcour is een gedreven muzikant en componist die samen met Muziekmozaïek de ontdekking, creativiteit, artistieke ontplooiing en speelplezier bij muzikanten wil stimuleren. Zijn tunes hebben een duidelijke band met de folktraditie, maar het zijn ook eigentijdse en originele composities.
Dit partiturenboek omvat melodieën voor alle instrumenten, met gemakkelijkere toonaarden (G & C) die ook op doedelzak goed liggen. Hier en daar is ook een 2de stem toegevoegd en akkoorden om te kunnen samen spelen. Muzikanten, lesgevers, leerlingen en autodidacten kunnen de tunes in de vingers krijgen en in alle vrijheid interpreteren, versieren en variëren!
Deze boeken zijn uitgegeven door Muziekmozaïek of werden mee ondersteund. Neem ook een kijkje in onze winkel voor nog meer boeken.
Het Moezelboek deel I (uitverkocht)
Het Moezelboek deel II (uitverkocht)
Groot Liedboek – Wannes Van de Velde (uitverkocht)